Що змінилося у будівництві фундаменту будинку за останні 20 років

Будівництво фундаменту будинку з кожним роком швидко еволюціонує. За останні 20 років технології кардинально змінилися, принісши з собою новий виток зведення основи обителі. Будівництво власної імперії завжди починається саме з фундаменту. Якщо раніше прості і нехитрі технології, то на сьогоднішній день індустрія зробила крок далеко вперед.

Так, облаштування фундаменту для будинку раніше передбачало встановлення дерев’яного зрубу на великі камені. При цьому щілини та проміжки заповнювалися дрібними камінчиками та щебенем. Для покращення тепло та звукоізоляційних властивостей, а також захисту від проникнення вітру та холоду застосовувалася глина. На той час подібний варіант вважався не одним із найкращих. Це з тим, що у разі у фундаменті були відсутні вентилюючі отвори. Це призводило до підвищеної вологості всередині. У гіршому випадку основа споруди поступово зазнавала гниття.

ПРИСТРІЙ ФУНДАМЕНТУ ПІД БУДИНОК – ПОЯВА БЕТОНУ
Пізніше для облаштування фундаменту під будинок римляни винайшли новий варіант. Ним став безпосередньо бетон. З його появою для основи споруди стало простіше досягти таких показників:

міцності;
надійності;
стійкості;
довговічності.
Кошторис з улаштування фундаменту в Україні
Такий варіант тішить жителів досі. При цьому кошторис на влаштування фундаменту подібного типу є доступним практично для кожного. Далі більше. З кожним днем ​​з’являються і вдосконалюються вже традиційні варіанти, що прижилися. Варто відзначити, що в залежності від складності та характеристик варіюється і ціна на влаштування фундаменту.

Не можна також пройти повз ряд позитивних факторів. Це сучасні:

матеріали для закладання;
тепло, гідро та звукоізоляційні пристрої;
допоміжні засоби.
Будь-яка сучасна технологія будівництва фундаменту має свої особливості.

БУДІВНИЦТВО ФУНДАМЕНТУ ПІД КОТЕДЖ – НАЙБІЛЬШ ПОШИРЕНІ ВАРІАНТИ
Зведення споруд завжди починається із основи. Надійний фундамент – запорука міцності та довговічності всього об’єкта. Саме тому до виконання поставленого завдання слід підходити ретельно та грамотно.

Стрічковий. Цей вид представлений у типах. Такий фундамент може бути збірним чи монолітним. Зовнішнім виглядом цей варіант нагадує єдине полотно, яке закладається на всі стіни. Конструкція на всіх ділянках має однакову форму. Цей варіант є найуніверсальнішим. Він підходить у тому випадку, якщо використовується як основний матеріал камінь, цегла, керамзитобетон або шлакоблоки. Також актуально використовувати такий варіант для проекту дачного будинку з терасою, що має кілька поверхів.
Стовпчастий. Цей метод отримав свою назву за рахунок того, що як основні елементи використовуються стовпи. Вони встановлюються по всьому периметру на певній відстані, а також кутами. При цьому вони можуть виконуватися з бетону чи каменю. Такий варіант заборонено використовувати у тому випадку, якщо об’єкт зводиться з важких матеріалів – каменю, цегли. Також не можна монтувати її на території зі складним рельєфом.
Палевий. Цей варіант також може бути представлений у кількох різновидах. Подібний устрій фундаменту має свої особливості, як попередні види.
Плитний. Є залізобетонною конструкцією, яка має форму смуги. Такий варіант встановлюється по всьому периметру. У цьому випадку споруда після облаштування фундаменту не дає усадки.
Гвинтовий. В даному випадку основу є труба з лопатями, які відрізняються певною конфігурацією. Такий варіант може витримувати величезні навантаження, що його перевагою.

Щоб уникнути помилок і неточностей у процесі зведення фундаменту, слід скористатися послугами будівельних робіт. Це гарантія якості, надійності та довговічності. До того ж кваліфіковані фахівці застосовують сучасні технології та інноваційні методи до зведення основи споруди. Це, у свою чергу, забезпечує правильний вибір типу фундаменту відповідно до об’єкта.