Види утеплювачів для будинку

Пінополістирол користується величезною популярністю. Його головна перевага полягає в низькій ціні. Справа в тому, що пінопласт є досить поширеним матеріалом, який легко виготовити. Завдяки цьому пінопласт застосовують не тільки при будівництві будинків для додаткової теплоізоляції, але і в інших сферах нашого життя.

Але пінопласт має і ряд недоліків. Одним з таких є його хімічний склад. Сам по собі пінопласт не виділяє шкідливих людському здоров’ю випарів, але більшу небезпеку несуть продукти його горіння. До того ж пінопласт має низьку звукоізоляцію, через свою малу щільність не здатності ефективно блокувати звукові хвилі. А також, пінопласт не стійкий до впливу зовнішнього середовища.

Екструзійний пінополістирол – це універсальний теплоізоляційний матеріал нового покоління. Це ідеальний матеріал для утеплення підлог в житлових будинках і теплоізоляції фундаментів, також його застосовують для утеплення фасадів і внутрішньої теплоізоляції стін. Екструзійний відрізняється від пінопласту технологією виробництва, яка дає матеріалу закритопорістой структуру. Це дозволяє створити матеріал, що володіє такими характеристиками, як низька теплопровідність, практично повна відсутність водопоглинання, низька паропроникність, висока міцність на стиск, біологічна стійкість, простота і зручність застосування, довговічність.

Мінеральна вата: кам’яна і скловолокно
Велику популярність на будівельному ринку має такий матеріал, як скловата. Утеплювач на основі скловолокна володіє, підвищеним звукопоглинанням, низьким водопоглинанням і порівняно низькою ціною. Але головним недоліком скловати є крихкість волокон, які, при роботі з цим матеріалом, можуть потрапляти на шкіру і слизову оболонку, викликаючи роздратування.

Базальтовий утеплювач відрізняється найкращими теплоізоляційними характеристиками. Початковою сировиною для виготовлення вати є габро-базальтові гірські породи, тому цей матеріал так само носить назви кам’яної вати або мінеральної вати. Кам’яна вата – це негорючий матеріал. Температура плавлення волокон досягає 1000 градусів Цельсія, за рахунок своєї пористої структури, базальтова вата має низьку теплопровідність і є паропроникним теплоізоляційним матеріалом. Мінеральну вату заслужено називають універсальним теплоізоляційним матеріалом, його широко застосовують для внутрішнього утеплення будівель, в системі фасадних утеплений, теплоізоляції підлог і плоских покрівель. Застосування базальтової вати сприяє поліпшенню мікроклімату в приміщенні і знижує витрати енергоспоживання систем опалення та кондиціонування, що дозволяє зробити будинок більш функціональним і комфортним.