Основні способи утеплення фасадів будинків сучасними матеріалами

Витрати на опалення значно зменшують розмір кишені. Для економії коштів всього лише треба утеплити будинок. Це чималі витрати, але вони себе окуповують.

Для початку необхідно розрахувати квадратуру фасаду і визначитися з матеріалом.

Матеріали для утеплення будинку
На будівельному ринку вони представлені у великому асортименті. Давайте розглянемо всі варіанти і підберемо найоптимальніший, адже від п равильна вибору теплоізоляційних матеріалів залежить захист приміщення від приток холодного повітря через його конструкції.

Мінеральна вата
Екологічно чистий продукт. Відрізняється високою теплоізоляцією завдяки своїй пористій структурі. Тепле повітря затримується всередині неї не проходячи далі. Володіє морозостійкістю і витримує температуру до 900 градусів. Чи не схильна до горіння і розповсюдження вогню. Ще один плюс – довговічність. З часом не просаживается. Виготовляється у вигляді плит, а також рулонів різного розміру. Зручна у використанні.

Пінопласт
Утеплення фасаду будинку пінопластом один з найпоширеніших варіантів. Являє собою спінений полістирол. Поспішаємо розвіяти легенди про швидке загоряння цього матеріалу. При високій температурі пінопласт спалахуючи плавиться і перестає горіти. Мінус такого матеріалу – відсутність нормальної системи вентиляції призводить до відсиріванню і виникненню грибків.

Панелі «Еко-щит»
Це інноваційна технологія, яка спрощує ваше завдання об’єднуючи одночасно процес утеплення та облицювання стіни. Панель являє собою комбінацію плит виготовлених з пінополістиролу, кам’яної вати і декоративного шару бетону. З’єднані плити між собою механічно, без використання клею. Таке утеплення фасадів будівель відрізняється високою стійкістю до природних і механічних пошкоджень.

теплоізолююча штукатурка
Порівняно новий метод утеплення. Являє собою штукатурку зі складом містить кульки пінополістиролу. Такий спосіб недорогий, але для створення гарного утеплення знадобиться великий шар штукатурки.

Методи нанесення матеріалу:
Мокрий. Найпоширеніший, так як не вимагає великих витрат. Такий спосіб має на увазі кріплення декількох шарів і нагадує собою пиріг. Для закріплення утеплювача використовується розчин спеціального клею. Проводити монтаж необхідно при температурі не нижче 8 градусів. Наступний шар наноситься тільки після повного висихання першого. Це вимагає витрат великої кількості часу.
Сухий. Фасад утеплюється вже готовим матеріалом. Для цього до стіни прикріплюються панелі. Простір між стіною і панеллю заповнюється утеплювачем. Не забудьте залишити зазор близько 4 см. Це простір наповниться повітрям. Якщо волога потрапить всередину, ця повітряна маса виб’є її з утеплювача.