Теплоізоляційні матеріали для дахів

Теплоізоляція даху значно впливає на енергоефективність будівлі – до 35% витоків тепла відбувається через недостатнє утеплення покрівлі. Нагріте повітря прямує вгору і просочується назовні через зазори в покрівельних конструкціях, змушуючи домовласників витрачати більше енергоресурсів на обігрів. Компанія «Перший Дім» пропонує професійні рішення для утеплення покрівлі: вибирайте надійні теплоізоляційні матеріали для даху, які збережуть тепло для ваших близьких!

Вимоги до якісного утеплювача для даху
Теплоізоляція покрівлі вирішує два фундаментальні завдання – підтримує комфортний мікроклімат у приміщенні та зменшує витрати на опалення. Для досягнення поставленої мети до теплоізоляційних матеріалів для покрівлі пред’являється ряд вимог:

Коефіцієнт теплопровідності – трохи більше 0,05 Вт/м*оС;
Комірчаста структура та низька питома вага. Чим легше утеплювач для даху, тим менше навантаження на покрівельні конструкції; обтяження теплоізолюючого шару спричиняє необхідність посилення покрівлі та подорожчання конструкції.
Стабільність: герметики розраховані на кілька років служби та не повинні відстежуватися.
Вологостійкість та паропроникність – збереження теплозберігаючих властивостей при регулярному контакті з вологою; у місцях зіткнення покрівлі з перекриттям не повинен накопичуватися конденсат.
Стійкість до біологічної корозії – низька сприйнятливість до грибка та цвілі, пошкоджень комахами та гризунами.
Морозостійкість: ущільнювачі респектабельних марок зберігають початкову структуру та експлуатаційні властивості при багаторазовому заморожуванні та відтаванні.
Екологічність та безпека для здоров’я: якісні утеплення даху не виділяють токсичних та сильно пахнуть речовин при нагріванні та не провокують алергічних реакцій.
Пожежна безпека: для ущільнення дахів використовують матеріали, що не підтримують горіння.
Матеріали для утеплення дахів в Україні.
Асортимент герметиків для покрівлі вражає різноманітністю, але в той же час збиває з пантелику: не всі пропозиції заслуговують на довіру, а висока ціна не гарантує якості. Вибрати та купити утеплювач для даху в Україні з доставкою на об’єкт найпростіше через сайт компанії «Перший Дім» – заслуженого оператора оптового ринку будматеріалів з філіями у всіх областях.

Доступна вартість утеплювача для даху – заслуга продуманої логістики: сертифіковані брендові матеріали поставляються безпосередньо за цінами виробника, оминаючи посередників. Консультанти онлайн магазину допоможуть розібратися в товарному асортименті та підібрати оптимальний варіант теплоізоляції з урахуванням параметрів покрівлі та умов експлуатації.

Плюси та мінуси утеплювачів
При виборі такого матеріалу, як утеплювач для даху, ціни мають важливе значення, але важливо розуміти, на чому слід економити. Не судіть про герметики виключно за цінником, експлуатаційні характеристики різних ущільнювачів нерівноцінні, а універсального рішення не існує. Перш ніж замовити недорогий утеплювач для даху, наведіть довідки про переваги та недоліки матеріалу – властивості герметика повинні відповідати вимогам проекту.

Підготовка до монтажу утеплювача
Сучасні матеріали для утеплення даху розкривають свої переваги лише за умови повноцінної підготовки до укладання теплоізолюючого шару. Для початку крокви обстежують на предмет ушкоджень: невеликі ділянки гнили, цвілі та відсирювання зачищають наждаком, обробляють антисептиком та покривають фарбою; при виявленні великих дефектів замінюють пошкоджені крокви. Потім оглядають електромережі в місці укладання теплоізоляції, при необхідності проводиться ремонт електроліній і заміна елементів, що вийшли з ладу.