Кухонний фартух – це декоративний елемент

Кухонний фартух з керамічної плитки крім своїх корисних функцій виконує також роль декоративного елемента, який несе певне естетичне навантаження.

Гарно підібрана плитка з різними декорами, зможе перетворити кухню і зробити її місцем, на якому можна буде не лише поїсти чи попити чай, а просто побалакати з родичами та знайомими.

При виборі кольору керамічної плитки спираються на кілька простих принципів:
за кольоровою гамою, плитка для фартуха на кухню повинна відповідати кольору майбутніх шпалер або підходити до кухонного гарнітуру;
на кухні повинен бути елемент, який добре поєднуватиметься з кольором плитки. Це можуть бути фіранки, настінне панно, посуд.

Основними кольорами плитки для кухні є:
Білий. Це універсальний колір, який підійде для будь-якого кольору кухонних меблів. Для оздоблення білої плитки можна використовувати вінілові наклейки. Вони легко наклеюються, стійкі до вологи, і в разі потреби їх завжди можна зняти та приклеїти нові.

Створення розмаїття. Вибирається контрастний колір і в інтер’єрі обов’язково роблять кілька деталей, які будуть в одній кольоровій гамі з кольором плитки. Важливим моментом є не перестаратися з контрастами, щоб надалі такий дизайн плитки фартуха на кухні не створював відчуття “колірного надлишку”.

Бежевий чи світло-рожевий. Цей нейтральні кольори просто ідеально підходять для створення фартуха на кухні. Такі тони плитки візуально збільшують приміщення, роблять його світлішим і просто чудово підходять для будь-якої палітри кольору решти інтер’єру.

При підборі плитки для фартуха на кухні не обов’язково, щоб колір плитки точно повторював колір стільниці або колір меблів. Можна без проблем використовувати плитку, яка на кілька тонів темніша/світліша або має незначну відмінність по відтінку.