8 речей, які потрібно зробити після ремонту

Ваш ремонт добіг кінця? Чи не розслабляйтеся! Є ще кілька важливих пунктів, які потрібно передбачити, щоб обстановка радувала комфортом, красою і свіжістю якомога довше.

1. Позбавтеся будівельного пилу

Генеральне прибирання – перше та головне, що необхідно зробити після закінчення ремонту. Незважаючи на те, що і сумлінні бригади, і особливо майстри, які працюють під авторським наглядом дизайнерів-архітекторів, проводять очищення приміщень від будівельного пилу, не полінуйтеся провести його і самостійно.

Пам’ятайте: ремонтний пил – штука в’їдлива і практично всюдисуща.

Ретельно протріть всі можливі поверхні, включаючи карнизи та світильники, полиці усередині шаф та ящики кухонного гарнітура,

2. Захистіть підлогу від подряпин

Погодьтеся, прикро, якщо на свіжоукладеному ламінаті з’являться подряпини від ніжок меблів. Спеціальні набійки або наклейки допоможуть цього уникнути.

3. …а стіни – від вм’ятин

Варто убезпечити й стіни – від ударів дверних ручок. Можна встановити спеціальний обмежувач (наприклад, магнітний). Або скористатися стопперами.

4. Запобігти появі грибка

«Мокрі зони» (кухня, санвузли), а іноді й інші приміщення квартири (особливо в регіонах з підвищеною вологістю) потребують захисту від грибка та плісняви.

5. Подбайте про натуральне дерево

Якщо у вашому інтер’єрі є елементи обстановки з натурального дерева, не покритого лаком (кухонна стільниця, покриття для підлоги і т.д.), не забудьте перед початком експлуатації просочити їх спеціальним маслом. Так поверхня набуде додаткового захисту від вологи і прослужить набагато довше.

6. Переконайтеся, що у вас залишився запас плитки та шпалер

Найчастіше після закінчення ремонту залишається невеликий запас оздоблювальних матеріалів: шпалер, плитки, ламінату. Якщо у вас такого запасу не залишилося, не зайвим буде придбати додатковий рулон чи упаковку.

У майбутньому, якщо одна з плиток трісне в процесі експлуатації, або якщо ваше маля модернізує інтер’єр малюнками на стінах, ви скажете собі спасибі.

За те, що не потрібно об’їжджати всі будівельні ринки та магазини в пошуках «тих самих» шпалер із «тої самої» колекції.

7. Зробіть житло безпечним

Якщо в сім’ї є діти, необхідно зробити інтер’єр максимально безпечним для них. Допоможуть заглушки для розеток, доводчики для дверцят і ящиків, запобіжники для гострих кутів меблів.

8. Позбавтеся неприємних запахів

Після ремонту у квартирі досить тривалий час відчувається запах лакофарбових матеріалів. Що й казати: і дихати таким повітрям — не найздоровіший вибір, і атмосфера затишку з таким «аромасопровідом» випаровується.

Допоможуть регулярне тривале провітрювання, а також натуральні ароматизатори для дому.