Критерії вибору дивану: на що звертати увагу

Диван є незамінним елементом інтер’єру в кожному будинку та квартирі. На ньому ми можемо зручно розташуватися після робочого дня, чи просто відпочивати за читанням книги, чи посадити на ньому друзів, які прийшли в гості тощо. Багато диван використовують і як спальне місце. Для того, щоб диван служив довго та якісно, ​​необхідно уважно підійти до його вибору. Про те, на що слід звертати увагу при виборі дивану, ви дізнаєтеся нижче. Вибрати та купити диван можна в інтернет-магазині Kram-UA. Тут представлений великий асортимент красивих та недорогих диванів по ціні від виробника для будь-якої кімнати. Фахівці магазину з радістю допоможуть вам у виборі тієї моделі, що підійде вам найкраще.

63553ecd3112a.jpeg

Глибина дивану

Мало хто замислюється про те, що одним із головних параметрів вибору дивану є його глибина. Адже від неї безпосередньо залежить те, наскільки зручними будуть м’які меблі. Глибина може бути різною, і при її виборі необхідно виходити від того, як саме вам подобається відпочивати, або ви звикли це робити. Якщо вам більше до душі «валятися» на дивані — вам слід вибрати глибоке сидіння. Однак такий варіант більше підходить для того, щоб забиратися на нього з ногами, якщо ж ви любите більше сидіти на дивані, то фахівці рекомендують зупинити свій вибір на сидінні, глибина якого складатиме до 65 см.

Жорсткий чи м’який

При виборі цього параметру, необхідно виходити з ваших звичок та переваг. За рівнем жорсткості бувають трьох різновидів: дуже жорсткі, середньої жорсткості та м’які. Якщо ми купуємо диван для сну, рекомендується розглянути модель жорсткого дивану. Якщо ж вибираєте диван для того, щоб збиратися разом за ним всією родиною, то рекомендується придивитися до моделей середньої жорсткості та м’яких.

Оббивна тканина

Одним із головних критеріїв вибору оббивної тканини є її зносостійкість і про це слід пам’ятати. Все інше залежить від того, який колір ви любите і чи він поєднуватиметься з інтер’єром приміщення чи ні. Варто зазначити, що яскраві дивани можуть згодом набридати, тому слід враховувати. У будь-якому випадку ви можете замовити чохли на дивани і перетворювати їх, скільки хочеться.

Що стосується розмірів дивану, то вони будуть залежати від того, в яку кімнату ви його плануєте поставити, важливо, щоб він виглядав там гармонійно. Для невеликих кімнат не рекомендується вибирати великі дивани і навпаки. Якщо ви вибираєте диван як спальне місце, слід приділити ретельну увагу механізму трансформації дивану.