Як сховати кабелі

Не зважаючи на те, що бездротові пристрої все більше і більше заповнюють наше повсякденне життя, кількість необхідних для комфортного життя приладів все ще вимагає безліч проводів для свого підключення. І дуже хочеться, щоб нагромадження всіх цих кабелів не псувало інтер’єр квартири, а також їх наявність обов’язково має бути безпечною, без того, щоб зачепитися за них ногою або постійно поправляти на столі.

Сьогодні розглянемо кілька найкращих способів організувати простір так, щоб усі проводи по квартирі були заховані й не доставляли ні фізичної, ні психологічної незручності.

Варіанти сховати дроти.

Почнемо з того моменту, коли ви тільки затіяли будівництво або ремонт, відразу треба всю проводку ховати по можливості в стіни, якщо вже такої можливості немає, то ідеальний варіант – короб для кабелів. По суті, це електротехнічний виріб, який використовують для того, щоб зробити розведення в приміщенні та акуратно сховати кабелі, захищаючи їх від пошкоджень. Крім цього, вони бувають різного кольору, тому ви зможете підібрати саме той, що ідеально впишеться у ваш інтер’єр. Не треба забувати, що якщо електричний кабель якимось чином пошкодиться, то це не лише загрожує відсутністю електрики у ньому, але й стає небезпечним для людини або домашніх улюбленців (які полюбляють усе гризти), бо можна отримати удар струмом, тому наявність спеціального короба просто важлива необхідність при роботі з кабелями.

Ще один варіант сховати кабелі у коробку. Це ідеально, якщо велика кількість проводів зібралася в одному місці, наприклад, на кухні або біля вашого робочого столу, де стоїть комп’ютер. Можна вибрати гарну коробку, зробити в ній кілька дірок та сховати туди кабелі. Але такий варіант не підійде для подовжувача та/або проводки додаткових розеток, тут все ж таки краще використовувати пристрій з попереднього пункту.

Якщо знову-таки говорити про кабелі біля столу, то можна прикріпити їх біндерами до самого столу, також можна використовувати шурупи, великі скріпки, спеціальні тримачі. Можна дроти заздалегідь зібрати й з’єднати в одну купу і прикріпити вздовж усієї ніжки столу.

Якщо ви підключаєте торшер і він має довгий провід, можна зробити цілу аплікацію на стіні, буде родзинка, так можна вчинити з усіма довгими проводами, але доведеться постаратися. Загалом, дроти можна і не ховати, а підійти до їх укладання творчо, додавши дизайнерські прикраси, метеликів, різних гарних дрібниць і обіграти це зі смаком.